Anna

Sjuksköterska

LCHF-frukost

Publicerad 2013-03-31 13:45:03 i Allmänt,

Bakade jättegott "Förbröd" till frukost och hade ägg och majonnäs på. Påsken är ju LCHF:arnas högtid. Till brödet drack jag en spenat- och hallonsmoothie för att få i mig extra antioxidanter på morgonen.

* Förbröd:
* 2 ägg
* 3dl riven ost
* 1msk majonnäs
* 2msk keso
* 1,5tsk bakpulver
*ca 5 dl från (ex, pumpakärnor, sesamfrön och linfrön)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienserna och lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär brödet i rutor. Förvara i en påse, håller i ca 5 dagar. Går också bra att frysa in.

*Spenat- och Hallonsmoothie:
Gröna blad innehåller mycket klorofyll och är jätte nyttiga. Blanda med frukt och bär och du får i dig extra antioxidanter redan på morgonen.

2glas:
* 1dl fryst spenat
* 1dl frusna hallon
* 1dl mango
* 2dl vatten

Lägg alla ingredienser i en mixer eller blender. Mixa och häll upp på glas.

Båda är otroligt lätta att göra.
Jag gör en smoothie kvällen innan så jag kan ta en som frukost innan jag går till jobbet då jag äter en bättre frukost där.Resultatet på denna LCHF:dieten har gett mig mindre uppblåst mage och jag blir mätt snabbare samt att jag ser resultat i spegeln. Nu ska jag vara köpa en våg också sen så :)

https://cdn3.cdnme.se/365589/7-3/pic_515821859606ee6f9546522d.jpg" class="image">

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Johansson

26 år gammal sjuksköterska, på fritiden konstnär. Född i Skåne bor i Stockholm. LCHF:are och IBS. Försöker gå ner i vikt och nå min målvikt. Här kommer ni få läsa om mitt liv, recept och mycket mer. Läs och njut.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela