Krämig Kycklingpaj á Pernilla Wahlgren.
Pajdegen:
- 5 dl Vetemjöl
- 250g tärnat smör
- 250g tärnat smör
- 1 tsk Salt
- 4 msk kallt vatten.
Fyllning:
- 3 st kycklingfileér
- 5 dl Creme fraiche 34%
- 3 tsk sambal oelek
- 1/2 Orange Paprika
- 2 st Charlottenlök
- 1/2 - 1 dl Sweet Chillisås
- Salt
- 2-3 Maizena
- Mozarella
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
Skiva kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar.
Stek sedan den hackade löken och paprikan. Rör i Creme fraichen, chillisåsen och sambal oelek.
Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i ca 10-15 minuter.
Fyll pajskalet med fyllningen och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö över mozarellan.
Ställ sedan in pajen igen i ca 10 minuter. Smaklig måltid.

