Anna

Sjuksköterska

Halloween

Publicerad 2015-10-29 18:03:04 i Allmänt, recept,

Idag har jag fixat och donat. Jag har gröpt ur en pumpa som jag ska dekorera med imorgon när tjejerna kommer ni ska få se :) 


Pumpa köttet slängde jag inte utan det fick bli soppa, mummsfillibaba. 

Jag kokade pumpan i vatten med en halv grönsaksbuljong tärning i ca 10 minuter. Sen tillsatte jag lite grädde och mixade. Delich!! 


Kärnorna rostade jag i ungen. 

Blanda kärnorna i en liten skål med lite rapsolja och flingsalt. Lägg på en plåt. Använd helst bakplåtspapper och in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Kolla till kärnorna då och då och rör runt med en sked, så att det inte bräns vid.


Jag skämta med A att jag börjar känna mig som hemmafru. Han undrade om jag försökte träna till att bli det. Ja varför inte ;) 


Pannacotta med Ahlgrens Bilar

Publicerad 2015-10-29 08:54:12 i Allmänt,

Har länge hört att man kan göra pannacotta på Ahlgrens bilar men det har ju liksom inte blivit av. Men nu har jag gjort precis detta som jag ska bjuda på imorgon när töserna kommer på Halloween Middag!! Det är busenkelt, man behöver ingen extra gelantin då bilarna innehåller tillräckligt mycket i sig själva och även perfekt till barnkalaset! 

Ingredienser: 

2 påsar Ahlgrens Bilar. 
9 dl Grädde.

Gör så här:

Sortera bilarna i rosa, gröna och vita. Gör en färg i taget. Varm 3dl grädde på låg varme (det ska inte koka) låt bilarna smälta i gädden. Häll upp i glas eller plastmuggar. Låt stå i kylen i ca 2 timmar. Gör samma sak med nästa färg och häll upp i glaset. Låt stå i ytterligare 2 timmar i kylen. Gör samma sak med färg nr 3. Servar med några bilar på toppen till dekoration. 

Lycka Till !! 
Ramblas!!

Publicerad 2015-10-27 10:10:17 i Allmänt,

Igår kväll var jag ute och åt tapas med mina fina töser. Jätte mysig restaurang i Hornstull! 
Om

Min profilbild

Anna Johansson

26 år gammal sjuksköterska, på fritiden konstnär. Född i Skåne bor i Stockholm. LCHF:are och IBS. Försöker gå ner i vikt och nå min målvikt. Här kommer ni få läsa om mitt liv, recept och mycket mer. Läs och njut.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela