Anna

Sjuksköterska

Den Längsta Ronden ~ om kärlek, demenssjukdom och anhörgvård!

Publicerad 2012-06-26 08:32:24 i Allmänt,

Just nu läser jag en bok om Ingemar (Ingo) Johansson, om hans Altzeimers sjukdom och hans frus kamp om att göra hans liv värdigt. Man både skrattar och gråter när man läser den och hon är en fantastisk skribent.
Hon skriver så målande och beskrivande att man verkligen kan känna empati med henne.

Det som är sjukt är att man inte får någon speciell avlastning av kommunen om inte ens anhörig blir jätte sjuk.
Man blir ju tårögd hur kommunen lägger upp stöttningen och familjens reaktioner urartar sig. Att dem bara går till mottatack mot den som verkligen bryr sig och som verkligen har tagit allt sitt eget liv i skymundan för den man älskar. Verkligen värt att ta sig tid och läsa om man är intresserad och vill lära sig något!!
 
Hon skrev även denna bok av egna erfarenheter efter som hon själv under denna tid som Ingo var sjuk behövde hitta fakta som var lättläst och skrivet till helt vanliga människor. Men de mesta hon hittade var skrivet till människor med speciell kompetens. BORDE LÄSAS!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Johansson

26 år gammal sjuksköterska, på fritiden konstnär. Född i Skåne bor i Stockholm. LCHF:are och IBS. Försöker gå ner i vikt och nå min målvikt. Här kommer ni få läsa om mitt liv, recept och mycket mer. Läs och njut.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela